Mokyklų „Sveikatos banga“

2018 m. nepaprasti – švenčiame ne tik Lietuvos valstybės 100-metį, bet ir sveikatą stiprinančių mokyklų veiklos 25-metį. Per Lietuvą vilnija sveikatą stiprinančių mokyklų bangos renginiai. Mažeikių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras taip pat prisijungė prie nacionalinio renginio „Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą“ ir pakvietė visas rajono ugdymo įstaigas dalyvauti mokinių „Sveikatos bangoje“. Spalvingas ir linksmas renginys vyko 2018 m. balandžio 11 d. Mažeikių Sodų trikampio skverelyje. Mokiniai dalyvavo eisenoje, mankštinosi, dalyvavo linksmose estafetėse ir bėgime.

Šio renginio tikslas  – parodyti vietos bendruomenei, kad jau 25 metus egzistuoja mokyklos, kurioms svarbu ne tik akademiniai pasiekimai, bet  ir mokinių bei visos bendruomenės sveikata, sveikatos ugdymas. Tikime, kad kuo anksčiau vaikai supras sveiko gyvenimo, aktyvaus laisvalaikio būdus, tuo sveikesnį, kokybiškesnį gyvenimą jie nugyvens.

Renginyje dalyvavo Mažeikių Sodų pagrindinės mokyklos 8a kl. ir 7a kl. mokiniai kartu su klasės auklėtojomis Jūrate Terasiene ir Ona Kesminiene, visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Vitalija Pociene, mokytojomis Janina Pukeliene ir Regina Satkūniene.

41 (2)2

 


Parašykite komentarą